Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez

Blog

  Játék Androidra

  Közösség

  Belépés

  E-mail cím:
  Jelszó:

  Szavazás

  Nincs szavazás

  JÓ TANÁCSOK SZÜNIDŐRE

   

  Letölthető PDF szorólap

   

   

     • Fontos, hogy a gyermekek értelmes elfoglaltsággal töltsék az időt. A csellengés, csavargás hamar meggondolatlan, esetleg törvénysértő dolgokhoz tud vezetni. Az elkóborolt gyermek azonban bűncselekmény áldozatává is válhat. A nála lévő vagyontárgyakat ellophatják, elrabolhatják, ő maga pedig beteges hajlamú felnőttek áldozata lehet.

   

  • A gyermekek védelmét legmegfelelőbben a szülői felügyelet szolgálhatja. Beszéljék meg, hogy a munkaidő alatt milyen formában tartják vele a kapcsolatot! Fontos, hogy mindenki tartsa magát az előre megbeszélt időpontokhoz. A szülők, nagyszülők mindig tudjanak arról, hogy a fiatalok hová mennek, hol tartózkodnak.
  • Feltűnő viselkedéssel, értékes tárgyakkal ne hívják fel magukra a figyelmet!

   

  • Nagyobb pénzösszeget ne, vagy csak több helyen elosztva vigyenek magukkal! Ne hagyják őrizetlenül értékeiket!

   

  • Egységben az erő! Ha a fiatalok viszonylag késői időpontban megtartott programon szeretnének részt venni, oda csak csoportosan, lehetőleg felnőtt kíséretében menjenek, és kerüljék a rosszul kivilágított, elhagyatott helyeket!

   

  • Tudatosítsák a gyermekekben, hogy legyenek mindig óvatosak az idegenekkel! Ne szálljanak be ismeretlen autóba, ne engedjenek idegent a lakásba!

   

  • Napjaink egyik fontos feladata a fiatalok védelme az Internet káros hatásaival szemben. Egyrészt bizonyos tartalmak jelenthetnek veszélyt a kiskorúakra, másrészt a chatelés, amikor az ismeretlen beszélgetőpartner akár személyes találkozóra is hívhatja a gyermeket. Ilyen esetben is kulcsfontosságú a szülői odafigyelés.

   

  • Ha a fiatalokkal valamilyen kellemetlenség történik a nap folyamán, fontos, hogy ezt elmondják szüleiknek. Amennyiben a szülő a gyermekével nyílt, őszinte, szeretetteljes kapcsolatot épít ki, a csemete a gondjaival nem a barátok társaságát fogja keresni, hanem bizalommal fordul szüleihez, akik valóban tudnak segíteni a problémák megoldásában.