Oszd meg!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez

Blog

  Játék Androidra

  Közösség

  Belépés

  E-mail cím:
  Jelszó:

  Szavazás

  Nincs szavazás

  HIREINK

  ELKAPTUK A HÁZSZÁMOS CSALÓT

  A hét közepén Környén is próbálkozott az a házszámtáblás csaló, akit végül péntek kora délután a vértessomlói polgárőrök tartóztattak fel a községben és adtak rendőrkézre. Az egyenruhások most azt vizsgálják, hogy a gyanúsított követett-e el további bűncselekményeket.

  Azt nem tudni, hogy hány helyen járt sikerrel, az viszont biztos, hogy egy környei állampolgárnak is gyanússá vált a hét közepén az a férfi, aki az önkormányzatra hivatkozva házszámtáblákat árult, azokat „természetesen” később „postázta” volna.

  Pénteken ugyanezzel a trükkel rótta Vértessomló utcáit kék Suzukijával a csaló, egy helyen ki is fizették a kért összeget, ám egy idős hölgy elővigyázatosabb volt, azonnal hívta Hartdégen József polgármestert, igaz-e, hogy az önkormányzat megrendelte a férfitől ezt a szolgáltatást? A település vezetője miután tudomást szerzett a történtekről, azonnal értesítette Linczmayer István polgárőrt, aki Oleárnik Rolanddal, az egyesület elnökével járőrözni kezdett a faluban, s meg is találták a keresett járművet és a keresett férfit, aki épp egy újabb megrendelést készült felvenni. A polgárőrök megkérdezték, hogy mit árul, mire ő nem is titkolta: utcatáblákra vesz fel megrendeléseket. A két polgárőr tájékoztatta, hogy több bejelentés érkezett ellene, ezért kérik, az ügy tisztázása érdekében várja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság járőreit, akik nem sokkal később meg is érkeztek. Meghallgatták az időközben odaérkező sértetteket, s mivel az autóból több számlatömb, utcanév tábla és egyéb bizonyítékok kerültek elő, a férfit elszállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra.

  Az 51 éves orosházi férfi ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A rendőrség, O. Csabát gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

  BELÜGYMINISZTERI KITÜNTETÉS

  Nemzeti ünnepünk, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, március 15-e alkalmából dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a téli rendkívüli időjárási viszonyok során végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel bronz fokozatát adományozta Oleárnik Rolandnak, a Vértessomlói Polgárőr Egyesület elnökének. Az elnök a polgárőrök között egyedüli megyeiként vehette át az elismerést szerdán az Országos Rendőr-főkapitányság székházában rendezett díszünnepségen az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, dr. Túrós Andrástól, valamint dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitánytól. Roland, aki nem csupán a vértessomlói szervezetet, de a megyei szövetség karitatív és vöröskeresztes tagozatát is vezeti, a téli, nagy hidegben szabadidejében ott segített, ahol csak tudott. Felkereste a Vértessomlón élő hátrányos helyzetűeket, hogy ellenőrizze, van-e tüzelőjük, nem szorulnak-e segítségre? A falu térségében, s Tatabányán is rendszeresen járta azokat a közterületeket, ahol gyakran fordulnak meg hajléktalanok, s volt, aki sírva fakadt, mikor forró teával kínálta. Rövid időn belül egyébként ez már a második elismerés, mellyel a somlói polgárőrök dicsekedhetnek. Az október 23-a tiszteletére rendezett díszünnepségen az „Év Polgárőr Egyesülete” címet vehette át Oleárnik Roland. Az elismerésben minden esztendőben a megyei szervezetek elnökeinek javaslata alapján megyénként egy-egy egyesület részesülhet. Bárdos Zoltán, a megyei polgárőr szövetség elnöke akkor, hogy miért épp őket javasolta a címre, így fogalmazott: Roland abban az időben is vitte a hátán a somlói egyesületet, amikor nem volt elnök. Neki köszönhető a tagság aktivitása, ő koordinálja őket, ő adja a szívét-lelkét. S ez viszi a többieket is előre, aminek látható, érezhető az eredménye: példaértékű az egyesület összetartása, feladatvállalása!

  AZ ÉV POLGÁRŐR EGYESÜLETE 2011

  Az Országos Rendőr-főkapitányság székházában, a nemzeti ünnep, október 23-a tiszteletére rendezett díszünnepségen vehette át az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől, Dr. Túrós Andrástól, valamint Dr. Hatala József r. altábornagy, országos rendőrfőkapitánytól szombaton Oleárnik Roland, a Vértessomlói Polgárőr Egyesület elnöke az „Év Polgárőr Egyesülete” címet. Az elismerésben minden esztendőben a megyei szervezetek elnökeinek javaslata alapján megyénként egy-egy egyesület részesülhet.

  Oleárnik Roland ez év nyarától irányítja elnökként az 1995-ben alakult Vértessomlói Polgárőr Egyesületet, s amikor arról beszélgetünk, hogy pontosan milyen feladatokat is lát el a jelenleg 23 fős tagság, így válaszol: mindig, mindenhol ott vagyunk. S ahogy elkezdi kifejteni a részleteket, kiderül, egyáltalán nem túlzó a kijelentése.Fő tevékenységük természetesen a bűnmegelőzés. Tartottak már időseknek tájékoztatót, miként előzhetik meg az áldozattá válást, s több elfogás is fűződik a nevükhöz. A településről sikeresen „szorították ki” a házalókat, nekik köszönhetően mára lomtalanítás időszakában sem fordul elő rongáló, – ahogy fogalmaz – törő, zúzó guberálás. Az első szóra indulnak más településre segíteni, ha az árvíz jelent veszélyt, ha háborús aknákat, kézigránátokat kell őrizni a tűzszerészek megérkezéséig akár napokon keresztül, ha rendezvényt kell biztosítani, és még sorolhatnánk. Idén tavasszal pedig megszervezték a megyei polgárőrök szemétszedő akcióját. A beszélgetésünk során az is kiderül: az egyesület tagjai az év első 9 hónapjában több mint 4 200 órát teljesítettek szabadidejükben, egyetlen fillér juttatás nélkül, merthogy ők nem pénzért teszik a dolgukat. Sőt, tagdíjat fizetnek azért, hogy tehessék…De emiatt az elnök nem panaszkodik, hiszen – azt mondja – tulajdonképpen szerencsés helyzetben vannak. Egységes formaruhával dicsekedhetnek, s például van „irodájuk” is, benne különböző pályázati támogatásoknak, felajánlásoknak köszönhetően bútor, hat éves számítógép, jelzőtárcsa, s bár a festés ráférne a falakra, arra még nem telik. Pedig az önkormányzat is támogatja a tevékenységüket, évente majdnem 100 ezer forinttal, ami kistelepüléseken nem mindenhol jellemző. Az összeg több mint harmadát elviszi viszont a személyi biztosításuk, mert ahhoz ragaszkodik az elnök, s rádióik frekvencia használatának díja is meghaladja éves szinten a 14 ezer forintot. Roland egyetlen hiányzó tételt említ: nincs járművük, s nagy szükség lenne rá. Rendszeresen saját autóját veti be, ha szükséges… az üzemanyag pedig nagyon sokba kerül.A somlói elnöknek a helyi tagság irányítása mellett is bőven akad tennivalója, hiszen a megyei szövetség berkein belül ő a vöröskereszt és a karitatív tagozat elnöke, s Bárdos Zoltán elnök megfogalmazása szerint „oszlopos” tag.Már évek óta a Roland vitte a hátán a somlói egyesületet, akkor is, amikor nem volt elnök. Neki köszönhető a tagság aktivitása, ő koordinálja őket, ő adja a szívét-lelkét. S ez viszi a többieket is előre, aminek látható, érezhető az eredménye: példaértékű az egyesület összetartása, feladatvállalása! – így felelt a megyei elnök arra a kérdésre, miért épp a vértessomlóiakat javasolta az „Év Polgárőr Egyesülete” cím elismerésre.

  A szombati eseményen – szintén Bárdos Zoltán javaslata alapján – az „Év Polgárőre” kitüntetést vehette át Komárom-Esztergom megyéből Sujbert Gábor, a Nyergesújfalu Város Polgárőr Egyesület elnöke, akinek aktivitása, energiája példaértékű az egyesületi elnökök számára. Sujbert Gábor a szakmai és gyakorlati tapasztalatait a nyergesújfalui polgárőrség vezetésére, s a polgárőr egyesület tagságának gyakorlatban való felkészítésére, hatékonyabb polgárőrszolgálatának ellátására fordítja. Teret ad a polgárőr mozgalom érdekében tett kezdeményezéseknek, bátorítja, buzdítja a tagságot az új iránti fogékonyságra.

  Hirdetés:


  CSALÓKAT FOGTUNK 2015.11.23.

  CSALÓKAT FOGTUNK

  2015.11.23. Várgesztes 11 óra 01 perckor Lakossági bejelentés érkezett, hogy Vértessomló közigazgatási területén, egy IJS – 208 forgalmi rendszámú, fehér színű mikrobusz -al közlekedő idegen személyek, több házba becsengetve, be kiabálva, ereszcsatornázást vállalnak. Gépjárművemmel Vértessomló közigazgatási területén a nevezett gépjárművet kerestem, de nem találtam, ezért úgy gondoltam hogy Várgesztes község területén is körül nézek.11 óra 15 perc A fent nevezett gépjárművet Várgesztes Arany János utca szám alatt, a ház udvarán meg is találtam. A nevezett ingatlan mellett, az országút szélén a gépjárművemmel megláttam, és megkérdeztem az ott munkát végző ( ereszcsatorna csere )férfiakat, hogy nem láttak –e erre egy fehér színű mikrobuszt, melynek rendszáma IJS-208 a munkát végző személyek egyhangúlag NEM leges választ adtak, erre megkértem őket, hogy legyenek szívesek megmutatni a gépjárművük forgalmi rendszámát. Az egyik munkát végző személy lecsukta a gépjármű nyitott hátsó ajtaját, és így láthatóvá vált a gépjármű forgalmi rendszáma, mely a keresett jármű forgalmi rendszámával megegyezik.Forgalmi rendszám: IJS-208 Színe: Fehér Gyártmány Volkswagen Transporter A gépjármű azonosítása után, elköszöntem a munkát végző személyektől, és telefonon értesítettem, Erl Attila r.ftz körzeti megbízottat, aki közölte velem, hogy jelenleg nincs szolgálatban, de értesíti az illetékes személyeket. 11 óra 35 perc kor A Tatabányai Rendőrkapitányság járőreivel a Helyszínre mentünk, ( Várgesztes Arany János utca ) ahol a rendőrkapitányság járőrei megkezdték az intézkedést. A rendőrhatósági intézkedés során kiderült, hogy a nevezett ingatlan területén munkát végző személyek közül 3 fő Román állampolgár,1 fő rendelkezi Magyar személyi igazolvánnyal. Nincs munkavállalói engedélyük, nincs vállalkozói engedélyük, nem rendelkeznek adóazonosító jelel, és nem rendelkeznek érvényes számla tömb el. A nevezett ingatlan tulajdonosát, hosszas rábeszélés után győzték meg hogy olcsón, lecserélik az eresz csatornát, melyről szerződést írtak, de a szerződésre munkadíjat nem tüntettek fel, mert majd csak a végén tudják megmondani, hogy mennyibe fog kerülni az ereszcsatorna cseréje. A Rendőrkapitányság járőrei kérésére, a munkát végző személyek elmondták, hogy a csatorna szerelés 240.000 Ft ba fog kerülni. Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy ilyen összegért, Nem kéri a munkájukat. Az ingatlan tulajdonosa A tatabányai rendőrkapitányság járőrei, értesítették a NAV munkatársait, akik szintén a helyszínre értek, és ott több szabálytalanságot állapítottak meg, ezért az ott tartózkodó személyek ellen, eljárás kezdeményeztek. Az ingatlan tulajdonosa, az elvégzett csatorna cseréért, 140.000 Ft ot a helyszínen kifizetett, melyről számlát nem kapott, valamin a Tatabányai rendőrkapitányság járőrei a fent említett dolgozókat előállította a tatabányai rendőrkapitányságra.

  2017.08.09. Szerda BŰNMEGELŐZÉSI TANÁCSADÁS

  A Vértessomlói Polgárőr Egyesület, Bűnmegelőzési tanácsadást szervez, a vértessomlói kultúrházban 

  2017.08.09. szerdán 17.00. kor. Minden érdeklődőt szeretettel várunk

  Érdeklődni:  06 70 315 3099